Ekonomi

Bakan Pekcan açıkladı: Türkiye’nin 54 firması Çin’e o ürünleri ihraç edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ile Türkiye’nin Çin’e süt ve süt ürünleri ihraç edeceğini duyurdu. Bakan Pekcan açıklamalarında, “Sektörümüzün önde gelen 54 firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebilecektir.” İfadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, Türkiye’den Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engellerin kalktığını duyurdu.Bakan Pekcan yaptığı paylaşımda, “Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın işbirliğinde, Ticaret Müşavirliğimizin de katkılarıyla yürütülen yoğun girişimler neticesinde, ülkemizden Çin’e gerçekleştirilecek süt ve süt ürünleri ihracatının önündeki engeller kalkmıştır. İfadelerini kullandı.

Çin 6 milyar dolar ile en önemli ithalatçılardan biri

Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi tarafından yapılan açıklama ile ülkemizden Çin’e süt ve süt ürünleri ihraç edebilecek firma listelerinin duyurulduğunu söyleyen Pekcan, 54 firmanın Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Bakan Pekcan açıklamalarında, “Yaklaşık 6 milyar dolar ile dünyanın en önemli süt ürünleri ithalatçılarından birisi olan Çin pazarının Türk ihracatçılarımıza açılması memnuniyet vericidir. İhracatçılarımıza hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.