Genel

Bakan Pekcan 2021 hibe duyurusu yaptı: Başvurular 1-28 Şubat’ta!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2021 hibe desteği açıklamasında bulundu. Kamuoyunu bilgilendirmek için yazılı açıklamada bulunan Pekcan, hibe desteği başvurularının 1-28 Şubat’ta Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine yapılabileceğini söyledi.

Bakan Pekcan, kadın kooperatiflerine yapılacak hibe desteği hakkında açıklamada bulundu. Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında kadın kooperatiflerine 150 bin liraya kadar verilen hibe desteğinin 2021 yılında da devam edeceğini söyleyen Pekcan, “Kadın kooperatiflerimiz hibe desteği için başvurularını 1-28 Şubat’ta Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine yapabilecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan hibe desteğine ilişkin açıklamasında, “Geçen sene olduğu gibi 2021’de de KOOP-DES çerçevesinde ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerin, makine veya ekipmanla ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına ve projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek verilecek.”

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Bakanlık tarafından proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde ve ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde yüzde 75, diğer bölgelerde yüzde 50’sinin hibe olarak karşılanacağı bilgisini veren Pekcan, “Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatiflerimiz proje başvurularını 1-28 Şubat tarihlerinde tüm illerimizdeki Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerine yapabilirler.” değerlendirmesinde bulundu.

Pekcan, kooperatifleşmeye ve kadın girişimcilerin ekonominin her alanında güçlenmesine çok önem verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda kadın girişimcilerimize yönelik Birleşmiş Milletler ve Dünya Ticaret Örgütü tarafından oluşturulan Uluslararası Ticaret Merkezinin (ITC) ‘SheTrades Outlook’ platformunca başarılı uygulamalardan seçilen ‘Türkiye Kadın Girişimci Online Network Programı’, ‘Export Akademi Programı’ gibi eğitim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Her alanda başarılı olan kadın girişimcilerimize yönelik desteklerimiz sürecek.”