Ekonomi

Bakan Pakdemirli: 66 bin yeni istihdam oluşturduk!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Atatürk Orman Çifliği'nde yaptığı tören konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamalarda, "Son 9 yılda IPARD kapsamında sağladığımız 4.3 milyar lira hibe ile 16 binden fazla tesisi destekledik, kırsalda 12 milyar liralık yatırım, 66 bin yeni istihdam oluşturduk." İfadeleri kullanıldı.

Atatürk Orman Çifliği’nde düzenlenen IPARD-2 LEADER Tedbiri Sözleşmesi töreninde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine “12 Eylül 2019 tarihi itibari ile başvuru çağrısına çıktığımız ve AB ana ülkeler içerisinde ilk kez Türkiye’de uygulanan LEADER kırsalda yerel kalkınma stratejelerinin uygulanması sözleşme imzalama törenine hepiniz hoş geldiniz. “ ifadeleri ile başlayan Bakan Pakdemirli, “Son 9 yılda IPARD kapsamında sağladığımız 4.3 milyar lira hibe ile 16 binden fazla tesisi destekledik, kırsalda 12 milyar liralık yatırım, 66 bin yeni istihdam oluşturduk.” Açıklamalarında bulundu.

Destek miktarı 320 bin- 400 bin avro arasında olacak

2019 yılında LEADER tedbirinin AB akreditasyonunun başarı ile tamamlandığını açıklayan Bakan Pakdemirli, “Kırsalda IPARD kriterlerine uygun olarak kurulan, yöreye uygun kalkınma stratejilerini hazırlayan Yerel Eylem Gruplarına, yani özel sektör, STK ve kamu kurumlarının bir araya geldiği, dernek statüsünde kurumlara destek sağlıyoruz. Kurulan bu derneklerin, genel giderlerini, bölge üreticilerine yönelik eğitim, seminer, tanıtım faaliyetlerini ve yöre halkının ortak faydasına yönelik projelerini destekliyoruz. Destek miktarı, nüfus büyüklüğü ve kapsadığı alana göre, her bir Yerel Eylem Grubu için 320 bin ila 400 bin avro arasında olacaktır.” dedi.