EğitimGündem

Bakan Özer’den Flaş Açıklama! Yüz Yüze Eğitim Sona mı Eriyor!

Öğrencilerin pandemi dönemi devam ederken en çok merak ettiği sorulardan biri okulların uzaktan eğitime geçip geçmeyeceği konusu oldu. Bilindiği üzere okullar 6 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitime başladı. Ağrı ilini ziyaret eden Mahmut Özer’e okulların kapatılıp kapatılmayacağını soruldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; okulların kapatılmayacağını yüz yüze eğitime devam edileceği ifade edildi.

Yüz Yüze Eğitimde Devam Kararı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Bu kararların başında hibrit veya harmanlanmış veya karma tabir edilen öğretim usullerinin üniversiteler tarafından kullanılabileceğini karara bağlamış bulunuyoruz. Üniversitelerimiz, harmanlanmış modelle birlikte yüz yüze ders yapma imkanının yanı sıra YÖK’ün aldığı kararla derslerin yüzde 40’ını çevrim içi yapabilme yetkisine haizdir. Üniversitelerimizin her biri bu konuda gerekli çalışmayı tamamlamıştır. Yani üniversitelerimiz şu anda hangi derslerini yüze yüze, hangi derslerini online olarak yapacağını belirlemiş ve kendi kamuoyuyla paylaşmış bulunmaktadır.”

Özvar, üniversiteler açısından önemli hususlardan birinin gençlerin aşı olması olduğuna işaret ederek, “Yükseköğretim Kurulu Başkanı olarak üniversitelerimizde yüz yüze eğitime gelecek öğrenci kardeşlerimden, benim gelecekteki meslektaşlarımızdan istirhamım, ricam aşı olmalıdır. Ben de onlara bu vesileyle aşı olmalarını tavsiye ediyorum ve öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. ifadesinde bulundu.