Gündem

Bakan Özer Resmen Açıkladı! Yeni Sisteme Geçiliyor!

Milyonlarca öğrenci ve anne baba merakla yarıyıl tatilinin gelmesini bekliyor. Okullarda vaka sayıları artmaya devam ederken birçok veli bir hafta erken yarıyıl tatilinin gelmesini istedi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre  22Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için de yeni bir sistem hazırladı. İşte o sistemin ayrıntıları…

Öğretmen Bilişim Ağı Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs kapsamında bir dizi önlem almaya devam ediyor. Öğrenciler 2 haftalık ara tatile çıkarlarken MEB, öğretmenleri de unutmadı. Yapılan açıklamaya göre öğretmenler Öğretmen Bilişim Ağı olarak tanımlanan ÖBA sistemi üzerinden seminerlere katılım sağlayacak.

İnternet üzerinden yapılacak seminerler sayesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmuş olacak. Öğretmenler ÖBA sistemine www.oba.gov.tr adresi üzerinden erişim sağlayabilecek. ÖBA sistemine katılan öğretmenlere seminer katılım sertifikası verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni sisteme ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de açıkladığım gibi bu dönem odaklandığımız konuların başında öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinin çok boyutlu desteklenmesi yer almaktadır. Bu kapsamda çok boyutlu adım atıyoruz. Bu attığımız adımların sonuçlara olumlu yansımasını görmekten mutluluk duyuyorum. 2021 yılında düzenlediğimiz eğitimlere katılan öğretmen sayımız 2020 yılına göre yüzde 134 artarken bu artışla son on yılın en yüksek kişi başı eğitim saatine ulaşmış olduk. Buna göre öğretmen başına eğitim saati, 2020 yılında 41,6 saat iken bu oran 2021 yılında yüzde 125 artışla 93,4 saate ulaştı. Bu süreçleri başarı ile yürüten Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.”