Eğitim

Bakan Özer Öğretmenlere Uzaktan Eğitim İçin Tarih Verdi

Öğretmenleri ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Öğretmenler için uzaktan eğitim fırsatı sunulacağını belirten Özer, Öğretmen Bilişim Ağı’nın (ÖBA) kurulduğunu belirtti. Özer yaptığı açıklamada, “”Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız.

Öğretmenlere Uzaktan Eğitim Düzenlemesi

“Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öğretmenlerimiz öğrenciler gibi okullara gitmeden uzaktan eğitimle mesleki gelişimlerini sağlayabileceklerdir” dedi.

Eğitim Bütçesi 274 Milyar 384 Milyon 474 Bin TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2022 Mali Yılı Bütçesi’nin sunumunu gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Toplumun tüm kesimlerini içine alan örgün ve yaygın eğitim- öğretim hizmetlerini yürütebilmek için eğitim bütçemiz, 274 milyar 384 milyon 474 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam 2022 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7’sini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitim Kalitesi İyileştirmeye Odaklanılacak

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Özer, “Okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerini bir sistem bütünlüğü içerisinde değerlendirerek sürekli kalitesini iyileştirmeye odaklanacağız. Bu kapsamda öncelik verdiğimiz alanları; okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak, okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla desteklemek ve mesleki eğitimi güçlendirmek olarak belirledik” dedi.

Öğretmenlere Özel Mesleki Programlar Uygulanacak

Öğretmenlere özel mesleki eğitim programları geliştireceklerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Özer, “Mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi ya da sistemin ürettiği tecrübe ile öne çıkan okullarımızı, öğretmenlerimiz yerinde görsün diye kısa süreli öğretmen hareketlilik programları başlatıyoruz. Mesleki eğitimde ortaya koyduğumuz ve adına Mükemmeliyet Merkezi dediğimiz tecrübenin yerinde görülmesi için ilgili alan öğretmenlerimizi bu okullarda kısa süreli görevlendirerek buradaki tecrübeden faydalanmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.