Gündem

Bakan Nebati, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun tepkisiyle karşılaştı: Lütfen bu bakanı görevden alın

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün Fransa’da yabancı yatırımcılar ile bir araya geldi ve buradaki konuşmasında “Bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” sözleri hem muhalefetten hem de halkın bir kesiminden sert tepkilerle karşılaşmıştı. Bakan Nebati’nin bu sözlerini eleştiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Halk TV’de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Ağıralioğlu açıklamalarında “Muhalefet olarak baksak, bize hükümeti tenkit etmek için bir sürü lüzumsuz malzeme veriyor… Sayın Cumhurbaşkanı lütfen bu bakanı görevden alın” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu, Bakan Nebati’nin Sözlerine Tepki Gösterdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Fransa’da yabancı yatırımcılara yönelik yaptığı konuşmayı eleştiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Halk TV’de konuk olduğu programda konuştu. Nebati söz konusu açıklamalarında “En sevmediğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz. Arkamızda cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz” sözlerini dile getirmişti.

Nebati’nin bu sözlerine tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu da “Bugün ekonomi bakanının güya ‘cazibe oluşturayım’ diye söylediği laflar, bizim böyle yeni keşfedilmiş ormanlarda yaşayan elinde mızrakla, yaprakla falan örtünen insanlara dönmüş olduğumuzu gösteriyor. Yani insanlara mal ve can garantisi vererek yatırımcı davet eden bir dil. Bu ne biçim bir dil! Türk Devleti hiçbir döneminde böyle bir dil görmemiştir” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanı Lütfen Bu Bakanı Görevden Alın”

Hiçbir dış gücün Türkiye’ye Nebati’nin bu sözleri kadar zarar veremeyeceğini ifade eden Ağıralioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı lütfen bu bakanı hemen değiştirsin… Biz böyle bir şeyle siyaset yapmaktansa, Türk Devleti’nin itibarsız hale gelmesine sebep olan böyle münasebetsiz cümlelerden siyasi avantaj sağlamaktan haya ederiz. Sayın Cumhurbaşkanı lütfen bu bakanı görevden alın” dedi