Gündemİzmir Haberleri

Bakan Kurum’dan İzmir depremi açıklaması! Tek fiyat uygulanacak

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşların evlerine girebileceklerini belirtti. Öte yandan fahiş fiyat artışının yaşanmamasına yönelik takibin yapıldığını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaşanan büyük İzmir depreminin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum açıklamasında, binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşların evlerine girebileceklerini belirtti. Öte yandan fahiş fiyat artışının yaşanmamasına yönelik takibin yapıldığını söyledi.

Bakan Kurum, İzmir depremi ile ilgili olarak “Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Güçlendirme yapılmadan orta hasarlı binalara giremeyiz” açıklamasında bulundu. Kurum, “Hem taşınma hem de kira sürecini takip ediyoruz. Fahiş bir fiyat artışının yaşanmaması adına da takibimiz yapılmaktadır” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir depremi ile ilgili olarak “Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Güçlendirme yapılmadan orta hasarlı binalara giremeyiz” açıklamasında bulundu.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI AÇIKLAMASI

Deprem krizini fırsata çeviren nakliyecilerin fahiş fiyatlar uyguladıklarını tespit ettiklerini belirten Kurum, ”Vatandaşlarımızın güven içinde, valiliğimiz koordinasyonunda taşınma sürecini yürütüyoruz. Dün valimiz tüm taşıma şirketleriyle toplantı gerçekleştirdi. Burada tek bir taşınma rayici uygulanacak. İkinci bir fiyat belirlenmeyecek. Hem taşınma hem de kira sürecini takip ediyoruz. Fahiş bir fiyat artışının yaşanmaması adına da takibimiz yapılmaktadır. Tespitimiz halinde gerekli işlem yapılacaktır” dedi.