Gündem

Bakan Kurum duyurdu: İlk kazma vuruldu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum duyurdu. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı Twitter üzerinden deprem bölgesinde konut yapımına başlanıldığını duyurarak ilk etapta 1073 devamında ise 750 evin inşa edileceğini duyurdu.

“İLK KAZMAYI VURDUK”

Diğer yanda çadırkentlere yerleştirilen depremzedeler için konut yapımı hazırlıkları da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “1 yıl sonunda konutları teslim edeceğiz” derkenÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Kurum, “Malatya Battalgazi’de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1.073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında İlk Evim projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor. İlk Evim de sürecek, afet konutlarımız da hızla yükselecek!” ifadelerini kullandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde açıklamalarda bulundu. Kurum, “Deprem bölgesinde yarından itibaren toplam 21 bin 244 konutumuzun yapımına başlıyoruz. 2 ayda 11 ilin tamamında toplam 244 bin konutumuzun temelleri atılacak.” dedi.