GündemManşet

Bakan Koca’dan son dakika yeni tedbir açıklaması!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle bir çok tedbir kararı alındı. Ancak mutasyonlu virüsün ülkemizde tespitinden sonra tedbirlerin arttırılıp arttırılmayacağı merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, yeni tedbir kararları alınmayacağı var olan kararların uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de yeni tedbir kararlarının alınıp alınmayacağına dair açıklamada bulundu.

Bakan Koca tarafından kısıtlama ve tedbirlere ilişkin olarak şu açıklamalar yapıldı:

Yeni tedbirler anlamında şu an var olan tedbirlerin devamından yana olduğunu Bilim Kurulunun ifade etmiştim. Yeni bir tedbir ilavesi şu an düşünülmüyor. Mutasyonların salgının seyrine etkisine fazla olduğunu biliyoruz ama ülkemizde bölgesel farklılığa yol açmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu mutasyon sayıları giderek artmaya devam ediyor ama vaka sayılarında önemli oranda bir etkisinin şu an olmadığını görüyoruz.

Son 2 hafta vaka artışının olduğunu genel olarak görüyoruz. Mutasyonun olduğu bölgede daha yoğun bir artış şeklinde gözlemimiz yok. Mutasyonun bulaştırıcılığının daha fazla olduğunu biliyoruz.

Halen virülans üzerinde bir etkisinin olmadığını biliyoruz. Ama G. Afrika ve Brezilya için farklı birtakım yaklaşımlar söz konusu. Net bir şey şu anda söylemiyoruz. Şu dönemde özellikle tedbirler noktasında daha hassas davranmamız gerekiyor.