Gündem

Bakan Koca’dan SMA hastaları için son dakika açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden SMA’lı çocuklar için açıklamada bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de SMA’lı çocuklar için çeşitli kampanyalar düzenlenirken, Bakan Koca son dakika açıklamasında bulundu. Resmi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, mevcut hastaların tedavileri yapılana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

“İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, mevcut tüm hastalarımız tedavi edilene kadar mücadelemiz devam edecektir.

 

Öte yandan Türkiye’de SMA hastası çocuklar için vatandaşlar kampanya başlattılar. Kampanya ile Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldığı bildirilen üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılması isteniyor.

Kampanyaya Aylin Aslım, Yasemin Göksu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu gibi isimlerin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Muharrem İnce destek veriyor.