Gündem

Bakan Koca’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması!

Koronavirüsün etkisini azaltmasının ardından bu kez de maymun çiçeği virüsü ortaya çıktı. Panik yaratan maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan maymun çiçeği virüsü açıklaması geldi. Bakan Koca konuyla ilgili açıklama yaparak, merak edilen soruya yanıt verdi.

Birçok ülkede görülen maymun çiçeği virüsü endişeye neden oldu. Temasla geçtiği belirtilen ancak pandemiye neden olmadığının altı çizilen hastalıkla ilgili açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de görülmediğini söylerken, “Lüzumsuz gündem yapmayalım” dedi ve hastalığın pandemiye neden olmadığını söyledi.

Bakan Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BAKAN KOCA’DAN MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

“Maymun çiçeğini biliyoruz, temasla geçiyor. Yurt dışında nasıl gelişti? Temasla oldu, artı salgıyla geçiyor, damlacık enfeksiyonuyla geçmiyor. Dolayısıyla salgın, pandemi ve benzeri olabilecek durumu söz konusu değil. Lüzumsuz gündem yapmayalım, vatandaşı tedirgin etmeyelim. Halen de bizde görülmedi ama maymun çiçeğine benzer belirtiler gösteren birçok virüs var. Her benzer görüntü için maymun çiçeği demeyelim. Medyada birtakım haberler yapılıyor, görseller paylaşılıyor sonra testlerini yapıyoruz negatif çıkıyor. İnsanlarımızda ‘görüldü de bunu bir şekilde gizlediler mi, açıklamadılar mı, dünyada görülüyor da bizde niye görülmüyor’ gibi bir kaygıya sebep oluyor. Yoğun temas olduğu durumlarda daha çok oluyor.” dedi. Bakan Koca, maymun çiçeğinin salgın sebebi olmadığını söyledi.