Gündem

Bakan Koca’dan flaş uyarı: Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin!

Türkiye’de son verilere göre 931 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarının en yüksek olduğu illerden olan Diyarbakır’da iki gün önce yapılan düğünde, 70 kişinin kol kola ve maskesiz halay çektiğini duyurdu. Bu kapsamda uyarıda bulunan Bakan Koca, “Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de 20 Temmuz corona virüsü tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlandı. Güncel tabloya göre; yapılan 43 bin 404 test sonucunda 931 yeni vaka tespit edildi. 17 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken 992 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım ile düğün ve kına gecesi yapanlara uyarıda bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan uyarıda, “Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin.” İfadeleri kullanıldı.

İşte Bakan Koca’nın o paylaşımı:

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “Vakaların en çok görüldüğü illerden DİYARBAKIR’DA iki gün önce yapılan düğünde, 70 kişinin kol kola ve maskesiz halay çektiği öğrenildi. TRABZON’DA ise gelin dâhil, bir kına gecesine katılan 35 kişi karantinaya alındı; düğün ertelendi. Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin.” İfadeleri kullanıldı.