ManşetSağlık

Bakan Koca’dan flaş uyarı: Aynı anda iki virüsle uğramayalım!

Tüm dünyada corona virüsü salgını ile mücadele devam ediyor. Sonbahar mevsiminin gelmesi ile beraber Türkiye’de corona virüsü vakaları ile ilgili de endişeler arttı. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden uyarıda bulundu. Bakan Koca, grip hastalığını vurguladığı açıklamasında, “Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sonbahar mevsiminin gelmesi ile beraber hem grip hem de corona virüsü endişeleri artmaya başladı. Bu nedenle Bakan Koca vatandaşı virüslere karşı tedbirli olma konusunda uyardı. Yaptığı açıklamada sosyal mesafenin önemine dikkat çeken Bakan Koca, “Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım” ifadelerini kullandı.

3 tedbiri uygularsak vakalar azalır

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “Gribin sebebi İnfluenza virüsü, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Koronavirüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım.” Açıklaması yapıldı.