Gündem

Bakan Koca’dan flaş açıklama: Mahkemede hesap verecekler!

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi‘nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu. Bu durum üzerine Baka Koca sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Mahkemede hesap verecekler” ifadeleri kullanıldı.

Corona virüsüne karşı en ön safda mücadele eden sağlık çalışanlarına saldırı haberinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez Ankara’dan üzücü bir haber geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde hasta yakınları, sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu. Saldırı anları sosyal medya üzerinde de büyük eleştiriye neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına saldırı girişimi hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Resmi twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir yenisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde dün gece yaşandı. Saldırganlar Çocuk Yoğun Bakım Servisine kaldırılan bir hastanın yakınlarıydı. Mahkemede hesap verecekler. Ama çocuklarına verebilecekleri bir cevap olmayacak.”

Evinizde zaman geçirin

Artan vakalar nedeniyle vatandaşlara tavsiyede de bulunan Bakan Koca, yaptığı paylaşımda, “Yarın Pazar. Evinizde, ailenizle zaman geçirin. Başkalarıyla paylaşacağınız mekânlarda risk almayın. Bir mecburiyetiniz yoksa en güzeli bu! Giderek artan COVID-19 riskine karşı, kuralların geçersiz olduğu tek yer eviniz. Günü evde geçireceklere bu akşamdan çok teşekkür ederiz.” dedi.