Gündem

Bakan Koca’dan flaş açıklama! ‘İzin vermeyeceğiz’ diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter’dan SMA hastalarıyla ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. Bakan Koca, SMA hastası çocuklar için sosyal medyada yürütülen kampanyalarla ilgili, ‘SMA’lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir’ başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, mevcut tüm hastalarımız tedavi edilene kadar mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca paylaşımında ayrıca bir basın açıklaması metni de yayınladı. İşte o açıklama:

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan SMA tedavisine ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar TL’yi aşkın kaynak ayırıyoruz. ‘Önce insan’ diyerek, sosyal güvenlik sistemimiz ile vatandaşlarımızın her daim yanındayız.”