Gündem

Bakan Koca’dan flaş açıklama: Belli oldu! İzmir’de son durum nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından 10-16 Temmuz haftalık vaka sayısının bulunduğu insidans haritasını paylaştı. Haritaya göre, İzmir’de haftalık vaka sayısı her 100 bin kişide 24,46 oldu. Öte yandan Bakan Koca vaka sayısı en çok artan 5 ile de uyarıda bulundu.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından 10-16 Temmuz haftalık vaka sayısının bulunduğu haritayı paylaştı. Bakan Koca açıklamasında ”İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca haftalık vaka sayısının bulunduğu haritayı açıklamasının ardından vaka sayıları en çok artan illeri de duyurdu. Bakan Koca ”Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı İle Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın.” dedi.