GündemManşet

Bakan Koca’dan Çin aşısı ile ilgili son dakika açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası nedeniyle Çin aşısının Türkiye’ye gelişinin ertelendiğini duyurmuştu. Bakan Koca Çin aşısı ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, aşıların yarın sabah Türkiye’de olmasını beklediklerini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin aşılarının Türkiye’ye gelişinin ertelendiğini duyurmuştu. Aşının ne zaman ülkeye giriş yapacağına dair son dakika açıklaması yapıldı. Resmi twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Koca, aşıların yarın sabah Türkiye’de bulunmasını beklediklerini duyurdu.

Resmi twitter hesabı üzerinden son dakika açıklaması yapan Bakan Koca şöyle dedi:

İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz.

Bakan Koca’nın daha önce yaptığı erteleme açıklaması:

Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.