Gündem

Bakan Koca’dan 4 il için flaş açıklama: Kısa sürede azaldı!

İstanbul'un 4. Şehir Hastanesi Göztepe Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, 4 ilde alınan tedbirler ile birlikte vaka sayısının kısa sürede azaltıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında corona virüsü salgını ilgili son durum hakkında bilgilendirmede bulunan Bakan Koca, 4 ilde alınan tedbirler ile birlikte vaka sayısının kısa sürede azaltıldığı söyledi.
Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Aldığımız tedbirlerle kısa sürede Diyarbakır’da vaka sayısı yüzde 49’a, Siirt’te yüzde 37, Batman’da yüzde 56 oranında azaldı. Salgının üstesinden gelmek bizim elimizde. Güçlü teknolojik donanımlı modern hastaneleri vatandaşımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşlara çağrıda bulundu

Konuşmalarında vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda da çağrıda bulunan Bakan Koca, “Mesafeyi gözetmeyen kalabalıklar, kalabalık içine atılan her adım, unutulan her maske, ihmal edilen her tedbir, bir değil onlarca can yakmaktadır. Gücümüzü kırmakta, pandemi mücadelemizi zora koşmaktadır. Vatandaşlarımızdan tedbirlere uymalarını rica ediyorum” dedi.

Sağlık personelleri gece gündüz çalışıyor

Kamuda esnek çalışma uygulamasına da değinen Bakan Koca, “Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği ve evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde, gündüz ve gece göreve devam eden, aylardır evine gidemeyen, çocuğunu, eşini kucaklayamayan doktorlar, hemşireler ve her düzeyde sağlık personeli çalışıyor. Sağlık çalışanları bütün mesailerini bulaşıcı hastalık taşıyan hastalarla geçiriyor.” İfadelerini kullandı.