Gündem

Bakan Koca vaka artışı olan illeri duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınında resmi sosyal medya üzerinden kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Bakan Koca tarafından yapılan son paylaşımda 3 il işaret edilerek, bu illerde artış olduğu vurgulandı. İşte vaka artışı yaşanan iller…

Tüm dünya corona virüsü salgınına karşı mücadele etmeye devam ediyor. Türkiye’de ise vaka günlük vaka sayısı 7 binin üzerine çıktı. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter üzerinden bilgilendirmelerde ve uyarılarda bulunuyor. Bakan Koca tarafından yapılan son açıklamada, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep’te belirgin bir artış olduğu açıklandı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bursa, Kocaeli ve Gaziantep’te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin.

Türkiye’de coronavirüsü son durum

Sağlık Bakanı tarafından yayınlanan son corona virüsü tablosuna göre, 7 bin 381 kişi pozitif olarak belirlendi. 161 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. 3 bin 678 kişi ise corona virüsünden kurtularak sağlığına kavuştu.

Bakan Koca tarafından yapılan tablo değerlendirmesinde, “Bugün tespit edilen 7.381 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 4.543’e ulaştı. Salgının seyrini değiştirmek elimizde. Aldığımız tedbir ve kısıtlamaların daha iyi ve hızlı netice vermesi için desteğiniz şart. Zorunlu olmadıkça kalabalıklardan uzak durun.” denildi.