GündemSağlık

Bakan Koca, “Uzun bir aradan sonra…” diyerek 28 Eylül Koronavirüs vaka tablosu paylaştı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük koronavirüs (Covid-19) tablosunu açıkladı. Açıklanan 28 Eylül koronavirüs vaka tablosuna göre; Türkiye’de son 24 saatte 1412 kişiye koronavirüs tanısı konuldu, 65 kişi de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Bakan Koca, “Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’nin günlük koronavirüs (Covid-19) tablosunu açıkladı. İyileşen hasta sayısının fazlalığı yüzleri güldürdü.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 28 Eylül koronavirüs vaka tablosuna göre; Türkiye’de son 24 saatte 115 bin 523 koronavirüs testi yapıldı, 1412 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 1422 kişinin covid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla, iyileşenlerin sayısı 277 bin 52’ye yükseldi. Son 24 saatte 65 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1596 oldu.

Bakan Koca yaptığı değerlendirmede, “Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla.” ifadelerine yer verdi.

TEDBİRLER NETİCE VERİYOR!

Fahrettin Koca Twitter hesabından; Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa günlük iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Bugün tespit edilen 1.412 yeni hasta var. Tedbirlerin netice verdiğinden eminiz. Virüsü yenene kadar birlikte mücadele edelim, tedbirlere birlikte uyalım” dedi.

Ardından bir tweet daha atan Bakan Koca, “Virüse yakalanıp hasta olanların da çoğu şansına güveniyordu. Tedbirlere uyun” diyerek de vatandaşları uyardı.

İŞTE BAKAN KOCA’NIN PAYLAŞTIĞI 28 EYLÜL KORONAVİRÜS VAKA TABLOSU: