GündemSağlık

Bakan Koca Uyardı! 13 Ocak Koronavirüs Vaka Tablosu Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının başında olduğu gibi her gün koronavirüs güncel vaka tablosunu paylaşamaya devam ediyor. 12 Ocak 2022 tarihinde vaka sayıları 77 bin ile en yüksek seviyesini görmüş dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gündem maddesi artan vaka sayıları olmuştu. Bakan Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Yeni varyant Omicron ile birlikte yükselen vaka sayıları endişe yaratmaya devam ediyor.

Vaka Sayıları Bir Önceki Aya Kıyasla 4 Kat Arttı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından günlük koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantı ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Vaka sayıları bir önceki aya oranla yaklaşık 4 kat arttı. Fakat salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların çok daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Tedbir önemli bir zorunluluk. Temkinli ve tedbirli olalım” ifadelerini kullandı.

Resim

75.564 Kişinin PCR Testi Pozitif

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 13 Ocak Perşembe gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı düşerek 410.116 oldu. Vaka sayıları ise 70 bin sınırını aşarak fakat dün açıklanan rakama göre düşüş göstererek 75.564 oldu. İyileşen hasta sayısı ise yine dünün verileri baz alınarak düşüşe geçti. 51.675 kişi iyileşirken, 153 kişi covid -19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.