Gündem

Bakan Koca sosyal medyadan isyan etti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsten dolayı sık sık sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapmasına rağmen dün gece Kadıköy Moda ve Caddebostan sahiline akın eden vatandaşlara sitem etti. Bakan Koca "Çok fazla normalleşmeyelim" yorumunda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs uyarılarına rağmen vatandaşlar dün gece sahillere akın etti. Sosyal mesafeyi hiçe sayan ve maske takmayan vatandaşlar müzik eşliğinde dans etti.

“ÇOK FAZLA NORMALLEŞMEYELİM”

Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntü paylaşan Bakan Koca, şu notu düştü:”Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı.” Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. maske + mesafe kuralına moda olarak uyalım.

“BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLABİLİR Mİ?”

Arkadaşlarıyla Caddebostan Sahili’nde vakit geçiren bir vatandaş ise “Haddinden fazla kalabalık var. Eğer virüs bulaşacaksa her türlü bulaşır. Bu hafta sokağa çıkma yasağı olabilirdi ama insanlar da çok sıkıldı. Motive olma açısından iyi oldudiye düşünüyorum. Normal şartlarda yasak devam etse daha iyi olurdu. Şuanda ortamda gençler var. Akşamdan beri buradalar. Ben geleli yarım saat oldu. Bazı insanlarda maske yok. Caddede birkaç görevli memur gördüm denetim yapıyorlar ama yetersiz kaldıklarını gözlemledim” dedi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmamalıydı, esnaf zor durumdaydı ama denetimler de yapılmalıydı. Zaten işe gidiyoruz.Kurala uysak da uymasak da bir şekilde virüse yaklaşacağız” diye konuştu.