Gündem

Bakan Koca, Mansur Yavaş’ın teklifine yanıt verdi: Talep edene açık!

Türkiye’de corona virüsünün önüne geçmek için çalışmalar devam ediyor.Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastaların belediyeyle paylaşılması önerisinde bulundu. Bakan Koca ise Yavaş’ın önerisine teşekkür ederek, bilgilerin talep eden kurumların entegrasyonuna açık olduğunu duyurdu.

Corona virüsünün yayılımını önlemek için iller ve yurt geneli için önlemler alınıyor. Bu kapsamda Mansur Yavaş, Bakan Koca’ya karantinadaki hastaların belediyeyle paylaşılması önerisinde bulundu. Yavaş konuya ilişkin olarak sosyal medya üzerinden, “Kovid-19’a bağlı ihlalleri önlemek adına pozitif ve karantinadaki hastaların Belediyemizle paylaşılması durumunda EGO Genel Müdürlüğümüz veri tabanı aracılığıyla toplu ulaşımı kullanmalarının önüne geçebilir, salgınla mücadelemize farklı bir boyut kazandırabiliriz.” Paylaşımında bulundu.

HES uygulamasına kayıtlı

Bakan Koca ise Yavaş’ın önersine teşekkür ederek, bilgilerin talep eden kurumların entegrasyonuna açık olduğunu bildirdi. Koca tarafından yapılan açıklamada, “Kovid pozitif ve şüpheliler HES uygulamasına kayıtlıdır, bilgiler, talep eden kurumların entegrasyonuna açık. Sistem, istenirse şehir içi toplu taşımada da riski önlemeye elverişli. Devlet teamülü görünürlüğe feda edilmemeli. Mücadele birlikte mümkün.” İfadeleri kullanıldı.