Gündemİzmir Haberleri

Bakan Koca delta veryantı salgınında vaka sayısının yükseldiğini duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan alınan son dakika bilgisine göre delta veryantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak salgının görüldüğü il sayısının 26’ya yükseldiğini bildirdi. Bakan Koca “Rapel veya hatırlatma dozu, yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacak. Fransa’nın almadığı aşı Pfizer’ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye’ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech’ten alıyoruz” ifadelerini kullanarak aşılamayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kademeli normalleşmenin başlamasına 2 gün kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Hindistan’da etkili olan Delta varyantıyla ilgili de kritik bilgiler verdi.

134 DELTA VERYANTI

Son dönemin büyüyen tehlikesi Delta varyantı ile ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, “Delta plus daha yok ama delta varyantı artıyor. İstanbul’da 134 delta varyantı tespit edildi. 26 ilde vaka sayısı 224’e çıktı” ifadelerini kullandı.

İKİ DOZ AŞININ ARASI KISALABİLİR

Öte yandan Biontech’de iki doz aşının arasının kısalabileceğine dikkat çeken Bakan Koca, “Yarın Bilim Kurulu’nda gündeme gelecek. Elimizde yeterli aşımız var. 4 haftaya çekilme durumu Bilim Kurulu’nun gündeminde olacak. 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağını da ele alacağız” diye konuştu.