Gündem

Bakan Koca’ dan Önemli Açıklama! Koronavirüs Aşısı Olmayanlar…

Koronavirüs aşı çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin vatandaşa aşı çağrısı yapmaya devam ediyor. Bugün, Twitter üzerinden aşı çağrısını yineleyen Bakan Koca “Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar, Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır” ifadelerinde bulundu.

21 Ekim son 24 saatte 362 bin 213 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 465 kişinin testi pozitif çıktı, 198 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 29 bin 160 olduğu ifade edildi. Türkiye’de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 114 milyon 807 bin 774’e yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 187 bin 264 doz aşı uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘nın Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, “Aşılarını yaptırdığı halde Covid-19’a yakalanan ve hasta olan da var. Ama hiçbiri ‘keşke aşı olmasaydım’ demedi. Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar, Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır. Lütfen bugün aşınızı yaptırın” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı ikinci paylaşımında, “Hastalarımızın ‘aşınızı olun’ uyarılarına kulak verin. Bilim insanları virüsü, hastalığı ise asıl yaşayanlar biliyor. En çok da hiç aşı olmayanlar veya aşılarını eksik bırakanlar. Lütfen bugün aşınızı yaptırın” ifadelerini kullandı.