Gündem

Bakan Koca corona virüsünün en çok bulaştığı yerleri açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında corona virüsünün en çok bulaştığı yerleri bildirdi. İşte Bakan Koca’nın o açıklamaları

Türkiye’de corona virüsü salgını devam ediyor. Bu nedenle Bilim Kurulu bugün bir kez daha virüs salgını için toplandı. Toplantı sonrası basına önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün en çok bulaştığı yerleri açıkladı.

Öne çıkan yayılma yerleri

Bakan Koca tarafından virüsün yayılması ile ilgili olarak, “Hastalığın bugünlerde öne çıkan yayılma ortamlarını açıklamalarımızdan, medyadan biliyorsunuz. Nişan törenleri, düğünler, taziyeler, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, asker uğurlamaları, sahiller, plajlar, kapalı ortak mekanlar.” Açıklamasını yaptı.

Bakan Koca’nın konuya ilişkin açıklamaları:

Büyük kentlerin kalabalığından uzaklaşanlar, başka kalabalıkları tercih etmezse buna müteşekkür kalırız. Düğünlerde bir çiftin sevincine gölge düşürmemek için tedbirli olunmalıdır.

Filyasyon çalışmalarında vaka artığının düğünlerden kaynaklandığını gördük. Asker uğurlamasında, ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. Gençlerimiz, testi pozitif çıkan Mehmetçikten mesuldür.

8 ilimizde asker uğurlamaları yasaklanmıştır. Din görevlilerimiz, cenaze merasimi, taziye, mevlid ve toplu ibadetten kaynaklanan riskleri önlemek için çalışmalar başlatmıştır.

Düğün nişan gibi törenlerde toplum sağlığı açısından gözlemci bulundurmak için hazırlık vardır. Başta bakanlıklar olmak üzere birçok bakanlığımızla işbirliği içindeyiz. Amaç tedbirlerin daha yaygın uygulanması ve tedbirlere uyanların riske atılmasının önlenmesidir.