GündemManşet

Bakan Koca açıkladı: Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz!

Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamada bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda birinci dalganın ikinci pikini yaşadığımız ifade edildi.

Bugün düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca basına açıklamada bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, birinci dalganın ikinci pikini yaşadığımız ifade edildi.

İşte Bakan Koca tarafından yapılan açıklamanın satırbaşları:

Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz. Düğünler ve bayramlaşmalar dahil olmak üzere bu mücadeleye bir istisna getiremeyiz. Karşınıza müjdeli haberlerle çıkmayı çok arzu ederdim. Ne var ki hastalarımızın, yitirdiğimiz canların sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor.

Tatil yerlerinde, eğlence yerlerinde, çarşı pazarda, törenlerde tedbirlere ne kadar uyulduğunu hep birlikte içimiz acıyarak görüyoruz. Düğün, nişan, sünnet törenlerimiz, taziyelerimiz yeni taziyelere kaynaklık eden yerler halini alıyor. Virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor.

Kamuda esnek çalışma uygulamasına geçildiği, evden çalışmanın özendirildiği bu dönemde gündüz, gece görevine devam eden, çocuğunu eşini kucaklayamayan hemşire, doktor ve her düzeyde sağlık personelimiz var.