Gündem

Bakan Koca açıkladı: 29 bin 865 çalışan corona virüsüne yakalandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Bilim Kurulu Toplantısı ardından açıklamalarda bulunuldu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, şuana kadar 29 bin 865 çalışanın corona virüsüne yakalandığı ifade edildi. Ayrıca 52 sağlık çalışanın corona virüsü nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basına yaptığı açıklamalarda Türkiye’de corona virüsü salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, şuana kadar 29 bin 865 çalışanın corona virüsüne yakalandığı ve 52 sağlık çalışanının virüs nedeniyle vefat ettiği bildirildi.

İşte Bakan Koca’nın konuya ilişkin açıklamaları:

Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalıklarla birlikte geçirmektedir. Şu ana kadar sağlık kuruluşlarımızda virüsün bulaşmasından kaçamayan 29 bin 865 çalışanımız oldu. Ne yazık ki 52 sağlık çalışanımızı yitirdiklerimiz arasında ebediyete yolcu ettik. Tümüne Allah’tan rahmet diliyorum.

Sağlık kuruluşlarımızda hala şiddete başvuranların olması, sağlık personelimizin menfur saldırılara muhatap olması içimizi acıtıyor, şevkimizi kırıyor. Vatandaşlarımızdan sorumluluk bekliyoruz. Sağlıkçılarımızın beklentisi alkıştan öte bir hassasiyettir. Bu hassasiyet tüm vatandaşlarımızın hastalık riskine karşı tetikte olması için gerekli, yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların olması için gerekli, pandemi nedeniyle işyeri tam çalışmayan kardeşimizin işine, aşına kavuşması, evlatlarımızın okullarına devam edebilmesi için gerekli.