Gündem

Bakan Koca 4 ili uyardı! Vakalar artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir araya gelerek toplantıda yaptı.

RİSK DEVAM EDİYOR

Bakan Koca, 4 ilin sağlık müdürüyle video konferans yöntemiyle görüştü. Görüşme sonrası Twitter’dan açıklama yapan Bakan Koca, “Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya İl Sağlık Müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla ayrı ayrı il değerlendirme toplantıları yaptık. Sırasıyla Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya’da risk devam ediyor ” ifadelerini kullandı.

VAKALAR ARTIYOR

Bakan Koca, yaptığı açıklamanın devamında vaka artışlarına ve yoğun bakım doluluk oranlarına dikkat çekerek, “Son bir haftada Zonguldak’ta vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %77, Ankara’da sabit artış olmakla birlikte yoğun bakım doluluk oranı %74, Sivas’ta artış %25, yoğun bakım doluluk oranı %66, Malatya’da artış %35 yoğun bakım doluluk oranı %61. Ara vermeden mücadeleye devam etmeliyiz. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım.” dedi.