Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: Tüm hanelere hızlı internet verilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kamu Bilişim Derneğince dijital ortamda düzenlenen Kamu Bilişim Dijital Zirvesi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu konuşmasında, 2023 yılında Her Yerden Herkese Genişbant ilkesi kapsamında tüm hanelere en az 100 Mbps hızda genişbant erişimi sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Özellikle corona virüsü sürecinde insanların internetle olan ilişkisi kuvvetlendi. Salgın döneminde alış verişten, bankacılık, sinemadan oyuna kadar vatandaşların pek çok alanda internet kullanımı arttı. Türkiye’de hızlı internete olan ihtiyacın arttığı şu günlerde; Bakan Karaismailoğlu’ndan sevindirici açıklamalar geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kamu Bilişim Derneğince dijital ortamda düzenlenen Kamu Bilişim Dijital Zirvesi’nin açılışında, her haneye genişbant erişimi sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Tüm hanelere en az 100 Mbit/saniye hızda internet

Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalarda, yüksek hız ve kapasite genişbant altyapılarının ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı’nın iki yıl önce yayımlandığı hatırlatıldı. Karaismail oğlu açıklamasında, “2023’te her yerden herkese genişbant ilkesiyle hareket ederek, tüm hanelere en az 100 Mbit/saniye hızda genişbant erişimi sağlamayı amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Amaç 10 milyon fiber aboneye ulaşmak

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, abone yoğunluğunu yüzde 100’e çıkararak 10 milyon fiber aboneye ulaşmak istediklerini belirtti. Yapılan açıklamalarda, elektronik haberleşme sektöründeki düzenlemelerle altyapı kurulum süreçlerinin kısaltılması ve saha kurulumlarının kolaylaştırılmasına yönelik adımlar atıldığı bildirildi.

Konuşmasında mobil abone sayısına da değinen Karaismailoğlu, toplam abone sayısının 83 milyon sınırını geçtiğini vurguladı. On yıl önce operatörlerin 11,7 kr/ dk olan ortalama tarife ücretlerinin günümüzde 1,5 kr/ dk seviyesine kadar indiği açıkladı.