Kamu

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: e-Devlet’ten yapılacak!

e-Devlet sistemi üzerinden verilen hizmetler her geçen gün genişletiliyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gemi işlemlerinin artık e-Devlet sistemi üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türk Bayraklı gemilerde dijital dönüşüm” konulu yazılı açıklamada bulundu. Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamada, gemi işlemlerinin E-devlet ortamına aktarılacağı bildirildi. Yeni hizmet ile beraber corona virüsü salgını döneminde hem vatandaş hem de personelin sağlığının korunmasında katkı sağlanacağı ifade edildi.

İşte Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:

Geliştirdiğimiz e-devlet uygulaması ile Milli Gemi Sicili, Türk Uluslararası Gemi Sicili ve Bağlama Kütüğüne kayıtlı gemi ve su araçları ile alakalı başvuru, bilgi sorgulama ve ödeme gibi birçok işlemin vatandaşlarımızın liman başkanlıklarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda geliştirmelerini sağlayacağız.

Vatandaşımızın liman başkanlıklarına gitmesini gerektiren gemi satışı gibi işlemler için, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün ‘Web Tapu’ uygulamasına benzer şekilde, işlemlerin büyük bir bölümü ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilecek, vatandaşımız kendisine verilen randevu saatinde sadece imza atmak için liman başkanlığımıza gidecektir. Ayrıca, vatandaşımızın ulaşım, liman başkanlıklarında bekleme ve belge toplamak için harcayacağı süre önemli ölçüde azalarak sunduğumuz hizmetin kalitesi ve hızı artacaktır.

Yeni e-devlet hizmetimiz ile vatandaşlarımız; bilgi sorgulama, ilk kayıt, nakil-terkin başvurusu, ödeme işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecek. Verilen hizmetler sayesinde liman başkanlıklarında teması en aza indirerek; koronavirüs ile mücadele kapsamında hem vatandaşımızın hem personelimizin sağlığının korunmasına da katkı sağlamış olacağız