Kamu

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 2 yıl bitmeden açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın-Denizli karayolunun 2 yıl bitmeden hizmete açılabileceğini açıkladı. Bakan Karaismailoğlu karayoluna ilişkin, "Aydın-Denizli bölgesindeki üretime ve istihdama, turizme, tarıma ve ihracata büyük katkısı olacak bir proje.” İfadelerini kullandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden Karaismailoğlu, gündeme ve Aydın- Denizli karayolu projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü için konuşan Karaismailooğlu “Böyle bir salgın sürecinden sonra ülkeler kendi ekonomilerini bile sorgularken, ülkemizdeki böyle büyük bir ihaleye bu kadar ilginin gösterilmesi, ülkemizin büyüklüğünün ve ülkemizin değerinin bir sonucudur. Otoyolumuzun şu an ihalesi tamamlanmış bulunmaktadır. Prosedürleri tamamlıyoruz. En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır.” dedi.

Projelerin yapıldığı yerde yaşam standardı yükseliyor

Karayol projesinin Aydın-Denizli bölgesindeki üretime ve istihdama, turizme, tarıma ve ihracata büyük katkısı olacağını söyleyen Karaismailoğlu, “Bizim ulaşım ve altyapıdaki projelerimizi sadece bir yatırım olarak görmemek lazım. Yani burada bir birim harcama yapıyorsak, onun gelişi belki on birim, yirmi birim oluyor. Çünkü artı değerleri çok fazla. O yüzden bizim projelerimiz çok değerli. Gittikleri her yere bizim projeler canlılık getiriyor, hayat getiriyor. Orada yaşayanların yaşam kalitesini, yaşam standardını yükseltiyor.” İfadelerini kullandı.