EkonomiGündem

Bakan imzayı attı, milyonlarca öğrenciye para yattı! KYK burs ve kredileri 2022 öncesi tüm öğrencilerin hesabında!

Ülke sınırları içerisinde, farklı üniversitelerin çeşitli bölümlerde eğitim gören öğrenciler almaya hak kazandıkları KYK ödemelerinin, hesaplarına ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Öğrencilerin bu araştırmaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yapmış olduğu açıklama ile son bulmuş oldu. Bakan Kasapoğlu KYK ödemelerinin ne zaman gerçekleştirileceğini açıkladı!

KYK Bursu Ödemeleri Hesaplara Geçmeye Başladı!

KYK bursu almak amacı ile 2021 yılının aralık ayında, konu ile ilgili düzenlenmiş olan taahhütnameye onay veren milyonlarca öğrenci, yeni dönem itibari ile kullanacakları ödemelerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Öğrencilerin yüreklerini ferahlatan açıklama ise Gençlik ve Spor Bakanından geldi.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün akşam yaptığı açıklama ile KYK bursu ödemeleri ile ilgili yöneltilen sorulara açıklık getirmiş oldu. Bakan Kasapoğlu, KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerinin hesaplarına, gece yarısından itibaren ödemelerin yatırılmaya başlanacağını duyurdu!

Kaç Aylık Ödeme Yapılacak?

2021 yılının eylül ayı itibari ile başlayan yeni eğitim öğretim yılı içerisinde, verdikleri taahhütname sonrasında KYK bursu almaya hak kazanan öğrenciler henüz bir ödeme alamamıştı. Öğrencilerin son zamanlarda ki en büyük gündemini oluşturan KYK bursu ile ilgili açıklamanın dün akşam saatleri itibari ile Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılması, yeni soruların ortaya çıkmasına sebep oldu. KYK ödemesi almayı bekleyen milyonlarca öğrenci, hesaplarına yatırılacak olan ödemelerin kaç ayı kapsayacağını merak etmeye başladı.

Bakan Kasapoğlu, KYK bursları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, öğrencilere kaç aylık ödemenin yapılacağına da değindi. Buna göre KYK ödemesi almayı bekleyen öğrencilerin hesaplarına, gece yarısı itibari ile 3 aylık burs ödemesi yatırılacak.

KYK Bursu Ne Kadar?

Dün gece yarısı itibari ile öğrencilerin hesabına yatırılmaya başlanan KYK burslarının, kaç para olduğu merak edildi. Yapılan açıklamaya göre öğrencilerin hesaplarına yatacak olan tutar şu şekilde açıklandı:

  • Üniversitelerin lisans programlarında okuyan öğrencilere ödenen 3 aylık burs ücreti: 1.950,00 TL
  • Üniversitelerin yüksek lisans programlarında okuyan öğrencilere ödenen 3 aylık burs ücreti: 3.900,00 TL
  • Üniversitelerin doktora programlarında okuyan öğrencilere ödenen 3 aylık burs ücreti: 5.850,00 TL