Gündem

Bakan Hulisi Akar duyurdu: 18 terörist etkisiz hale getirildi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dana alınan son dakika bilgisine göre Afrin merkezine yapılan ve sivil insanların hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin açıklama yapılırken şu ana kadar 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Teröristler tarafından Afrin merkezine dün yapılan roketli saldırıya yönelik de değerlendirmelerde bulunan Akar, şunları kaydetti:

“Afrin merkezine, tamamen sivil halkın yaşadığı yere insanlık dışı, alçakça bir saldırı yapıldı. Saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 34 sivil yaralandı. Bu alçak saldırıdan sonra ilgili birlik komutanlıkları karşı operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri yoğun şekilde ateş altına alarak şu ana kadar 18 teröristi etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz. Saldırılar Tel Rıfat bölgesinden gerçekleşti. Bu konuda muhataplarımız olan ülkelerle mutabakatlarımız var.

Bu çerçevede oradaki teröristlerin çıkarılması konusunda onların taahhütleri var. Bu ülkelerin taahhütlerini bir an önce yerine getirmelerini bekliyoruz. Biz mutabakatlar kapsamında üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz. Muhataplarımızdan da aynı şeyi beklemek hakkımız. Harekatlarımızla güvenli hale gelen bölgelerde huzur ve güvenin tam olarak sağlanmasıyla normalleşme gerçekleşene kadar yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermedik, vermeyeceğiz.”