Gündem

Bakan Elvan sosyal medyadan duyurdu: 2 ay uzatıldı!

Tüm dünyayı sarsan corona virüsü salgını nedeniyle devlet vatandaşlara çeşitli destekler sağlamıştı. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan sosyal medya hesabı üzerinden destek açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, KDV oranı indirimlerinin 2 ay daha uzatıldığı bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, KDV oranı indirimleri hakkında açıklama yaptı.

Bakan Elvan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oranı indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

“Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatıyoruz. Böylece Türk Lirası mevduatların cazibesini artırmaya ve ters dolarizasyonu desteklemeye devam edeceğiz.”

Yangın destek açıklaması yapıldı

Öte yandan Türkiye’de çıkan orman yangınları nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da destek açıklamasında bulundu. Bakan Yanık açıklamasında, “Yerleşim alanlarını da etkileyen yangınlarda mağdur olan hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Adana 3.5 milyon TL, Antalya 5 milyon TL, Mersin 500 bin TL, Osmaniye 1 milyon TL olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza kaynak aktarıyoruz.” İfadelerini kullandı.