Afyonkarahisar haberleriGündemUşak Haberleri

Bakan duyurdu! Afyonkarahisar ve Uşak’ta çiftçiye tohumun yüzde 75’i hibe edilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli Uşak, Afyonkarahisar ve diğer 19 ilinde içinde bulunduğu çiftçiye tohumun yüzde 75'i hibe edilecek" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için harekete geçerek önemli karar aldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,Uşak, Afyonkarahisar ve diğer 19 ilinde içinde bulunduğu çiftçiye tohumların yüzde 75’i hibe edileceğini duyurdu.

SIKINKI YAŞAMAYACAK
Proje kapsamında 21 ilde üreticilere tohumların yüzde 75’i hibe edilecek, yüzde 25’i ise çiftçi tarafından karşılanacak. Böylece stratejik ürünlerde rekolte artırılacak, ürün tedarikinde sıkıntı yaşanmayacak.

Bakan Pakdemirli, tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi” programını başlattıklarını ifade etti.

Adıyaman, Konya, Samsun’un da içinde bulunduğu 21 ilde üreticilere tohum dağıtımı başladı. Ekimi yapılacak ürünler ise buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik olarak belirlendi.

Proje kapsamında 364 bin dekar alanda 6 bin 700 ton tohum toprakla buluşturulacak.

Böylece stratejik ürünlerde rekolte artışının sağlanması ve çiftçilerin üretime yönlendirilmesi hedefleniyor.