Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin’den asgari ücrete zam müjdesi geldi! Asgari ücrete yüzde 80’in üstünde zam yapılmıştı: Az önce resmen duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zamkı hakkında çok önemli açıklamalarda bulunurken enflasyonu hesaba katarak zam yapılacağını bildirdi. Bakan Bilgin asgari ücrete toplamda yüzde 80’in üstünde zam yapıldığını aktardı. Bu noktada enflasyon da hesaba katılacak ve 2023 asgari ücret zammının tatmin edici seviyede olacağı bekleniyor.

YÜZDE 80’İN ÜSTÜNDE ZAM YAPILDI

Türkiye’de yüzde 80’i aşan enflasyon nedeniyle asgari ücrete gelecek olan zam büyük önem arz ederken Bakan Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında asgari ücrete toplamda yüzde 80’in sütünde bir zam yapıldığını belirtti ve enflasyon hesaba katılarak zam yapılacağını belirtti. Bu noktada yeni asgari ücretin yüksek oranlarda olması bekleniyor.

Açıklamalarında “Biz geçtiğimiz dönemde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en yüksek asgari ücreti geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla yaptık ve yılbaşı itibarıyla uygulanmaya başlandı” ifadelerini kullanan Bakan Bilgin asgari ücrete bu yıl yapılan zamları hatırlattı.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Yeni asgari ücret zammı hakkında Bakan Bilgin’in açıklamaları ise şöyle oluyor:

“Bakan Bilgin açıklamalarında “Biz geçtiğimiz dönemde TürkiyeYüzde 50 bir artış yaptık arkasından temmuzda bir düzenleme yaptık. Aritmetik olarak yüzde 80’in üzerinde bir artış yaptık, kümülatif olarak da yüzde 95 civarında bir artış gerçekleştirdik. Yüksek enflasyon var, onun yıpratıcı ve asgari ücretin etkisini azaltan tesirleri var. Bunları dikkate alarak yıl sonunda da asgari ücreti enflasyonu hesaba katarak ve toplumun emekçilerini koruyacak bir düzeyde yeniden belirleyeceğiz. Bundan kimsenin endişe etmemesi gerekir. Türk devletinin temel özelliği sosyal bir devlet olmasıdır. Sosyal devlet çalışanlarına, emekçilerine karşı onları koruyucu tedbirleri alan devlettir.”