Ekonomi

Bakan Albayrak’tan 100 TL vergi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya üzerinden vergi geliri ile gelir ve kar üzerinden alınan vergiler hakkında önemli açıklamada bulundu. Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklamada, “Toplanan her 100 TL verginin 85,2 TL'si sağlık, eğitim ve altyapı başta olmak üzere toplumun refahı için kullanılıyor.” İfadeleri kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile vatandaşlardan toplanan vergiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, toplanan her 100 TL verginin 85,2 TL’si sağlık, eğitim ve altyapı başta olmak üzere toplumun refahı için kullanıldığını bildirdi.

Faiz ekonomisinden hizmet ekonomisine geçiş budur

Berat Albayrak tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, “2002 yılında toplanan her 100 TL verginin sadece 14.3 TL’si vatandaşlarımıza hizmet için harcanırken artık toplanan her 100 TL verginin 85,2 TL’si sağlık, eğitim ve altyapı başta olmak üzere toplumun refahı için kullanılıyor. FAİZ ekonomisinden HİZMET EKONOMİSİNE geçiş budur.” İfadeleri kullanıldı.