Ekonomi

Bakan Albayrak: Salgın döneminde tüm vatandaşlarımıza kalkan olmaya devam edeceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, corona virüsü salgını nedeniyle, Türkiye’de devreye alınan, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile ilgili sosyal medya paylaşımı yaptı. Bakan Albayrak paylaşımında, “Güçlü Türkiye'nin güçlü ekonomisini büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, corona virüsü salgını nedeniyle devreye sokulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile yapılanları anlatan bir video paylaştı. Bakanlık tarafından paylaşılan video için Albayrak, “Ekonomik İstikrar Kalkanı’nın olumlu sonuçlarını salgın sonrasında da görecek, güçlü Türkiye’nin güçlü ekonomisini büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayına alınan video başlığında ise, “Üreten Türkiye’nin ekonomisine değer katan tüm paydaşları korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu kapsamda uygulamaya aldığımız Ekonomik İstikrar Kalkanı ile salgın döneminde tüm vatandaşlarımıza kalkan olmaya devam edecek, güzel günlere birlikte ulaşacağız.” Denildi.

Sosyal Medya Üzerinden Paylaşılan Videoda Şu ifadeler Yer Aldı:

Yıllık cirosu 25 milyon TL ve altında olan kurumlara sağlana, devlet destekli ticari alacak sigortasının kapsamı genişletildi. Böylece yıllık cirosu 125 milyon TL’ye kadar olan tüm KOBİ’lere bu imkandan yararlanabilme olanağı tanındı.

Belediyelerden aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik Nisan, Mayıs, Haziran aylarını kapsayan 3 aylık kesinti yapılmayacak.

Halkla ilişkiler, çiftçi, terzi, manav, mali müşavir, mimar, mühendis, eczacı, doktor, ,işçi gibi mesleklerin de içerisinde yer aldığı, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı tüm gelir vergisi mühekellifi toplam 1,9 milyon vatandaşımız da mücbir sebep hali kapsamına alındı.

Parekende ticaret, AVM, Demir- Çelik ve Metal, Otomotiv, Lojistik, Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek İçecek, Tekstil Konfeksiyon, Etkinlik ve Organizasyon, Sağlık Hizmetleri, Mobilya İmalatı, Madencilik ve Taş Ocakçılığı, Bina İnşaatı, Araç Kiralama, Endüstriyel Mutfak İmalatı, Basılı Yayın ve Matbaacılık sektörleri için, muhtasar ve KDV ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri 6 ay ertelendi.

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında verilmesi gereken muhtasar ve katma değer vergisi beyannameleri 27 Temmuz 2020 günü sonuna kadar uzatıldı.