Kamu

Bakan Albayrak açıkladı: Yeni sosyal destek ve konut paketleri olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Corona virüsü salgını sonrasında Türkiye’nin bu yılı büyümeyle kapatacağını bildiren Albayrak, yeni destek paketleri ile ilgili de konuştu. Albayrak, corona virüsü salgını sürecinden sonrada yeni destek ve konut paketleri olacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TRT Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dünyaya göre avantajlı olduğunu söyleyen Albayrak, “Bu krize rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz.” Dedi. Corona virüsü salgınından sonraki süreçte yeni destek paketleri olacak mı? Sorusuna da Albayrak’tan yanıt geldi. Bakan Albayrak, , iç talebin hızlı şekilde normalleşmesi, bunun içerisinde sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak, finansman kredi destek paketleri olacağını bildirdi. Ayrıca Albayrak tarafından yapılan açıklamalarda, uzun vadeli ödemesiz, uygun maliyetli konut paketleri destekleri yapılacağı da duyuruldu.

Bakan Albayrak açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bundan sonraki süreçte, normalleşme süreci, iktisadi faaliyetin devamı noktasında hızlı adımlarla iç piyasa, iç talebin hızlı şekilde normalleşmesi, bunun içerisinde sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak, finansman kredi destek paketleri olacak. Bunun içerisinde konut anlamında ülke tarihinin en uygun maliyetli, uzun vadeli, ödemesiz farklı paketlerimiz olacak. Bunun yanında turizm, seyahat anlamında sektörlerimizi desteklemeye yönelik paketlerimiz olacak. Farklı talepler oluyor, vergi, öteleme, kısmi çalışma gibi talepler oluyor. Bunlara çalışıyoruz. Bunlarla ilgili bazı adımlarımız olacak, bunları Meclis süreciyle ilişkilendirerek adımlarımız olacak. Bu dinamik süreci hızlı şeklide yönetmemiz lazım.”