DepremlerGündem

Bakan Albayrak açıkladı: Deprem bölgelerinde krediler faizsiz 1 yıl ertelenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Elazığ ve Malatya'da esnafa 50 bin lira TL 5 yıla kadar faizsiz finansman verilecek. Ziraat Bankası kredileri faizsiz 1 yıl ertelenecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ’da deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Bakan Albayrak, Elazığ ve Malatya’da esnafa 50 bin TL faizsiz kredi verileceğini ve Ziraat Bankası’nın kredileri faizsiz 1 yıl erteleyeceğini söyledi.

Bakan Albayrak açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Başta Elazığ ve Malatya olmak üzere depremde vefat eden 41 vatandaşa Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Malumunuz Türkiye çok güçlü bir ülke. Özellikle son 18 yıldaki AKP döneminde güçlü değişim geçirmiş bir ülke. İnşallah Elazığ ve Malatya’da en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Tabi bu noktada ilişkili bakanlıklarımızın tamamı çok yoğun bir mesai ortaya koyuyor. Bizim bakanlığımız üzerinde de çok önemli talep ve sıkıntıları birinci ağızdan dinledik. Depremden etkilenen noktalarda işçilerimiz, esnaflarımızı başta olmak üzere taleplerin hepsini dinledik.

“Özellikle bugün Elazığ merkezinde yaşanan bu yıkımın ekonomiye etkisi üzerinde acil durumlar atma noktasında birtakım kararlar aldık.

Halkbank Elazığ ve Malatya’da tüm esnaflara 50 bine kadar beş yıl vadeli ve faizsiz kredi hazırlayacak. Halkbank bölgedeki tüm esnafın kredisini faizsiz olarak etkileyecek.

Ziraat bankası yine bir yıl boyunca bu iki ülkede çiftçilerin kredilerini faizsiz bir şekilde etkileyecek.