Ekonomi

Bakan Albayrak açıkladı: “2021’de büyüyebiliriz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüste ikinci dalganın gelmemesi durumunda Türkiye ekonomisinin 2021'de yüzde 5'in üzerinde büyüyebileceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Bloomberg News’e ekonominin geldiği son noktaya dair değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanmaması durumunda Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 5’in üzerinde büyüme gerçekleştirebileceğini ifade eden Albayrak; “Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V’ şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Albayrak;  “Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacak. 5, 10 yıllık menkul kıymet ihraçları yeniden başlayacak” dedi. Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan; “İlk gaz 2023 yılında sisteme verilecek şekilde yapılıyor, bu seviyelerde üretim ile şu anki tüketimimizin yüzde 30’unu karşılamayı hedefliyoruz. Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervi alanında bin metre daha derine inilecek. Sakarya bloğu önümüzdeki aylarda ve yıllarda yoğunlaşacağımız bir alan, yakın zamanda yeni güzel haberler gelebilir” dedi.