EğitimGündemSağlık

Bakan açıkladı: “Okullar için yeni formül gündemde!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, okulların yeni eğitim öğretim dönemi için yeni bir formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Bilim Kurulu ile toplandı. Toplantı sonrası Türkiye’nin koronavirüs tablosu ve alınması planlanan yeni önlemler hakkında açıklamalar yapan Koca, çok tartışılan eğitim öğretim dönemi için de bilgiler verdi.

Fahrettin Koca, açıklamasında vaka sayısında artış olan il ve bölgelere dikkat çekti. Bölgeler bazında Orta Anadolu, Güneydoğu’yu ve 7 ili yüksek riskli olarak açıkladı. Koca; “Birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz. Bayram ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi” diye konuştu. Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada ayrıca, Ankara’nın vaka sayısında İstanbul’u iki kat geçtiğini belirtti. Vaka sayılarının artışına dikkat çeken Koca, yine de ülke genelinde salgının kontrol altında olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada; “Uzun bir süredir koronavirüs aramızda. Öyle görünüyor ki bu konuya karşı zaman zaman duyarsız hale geliyoruz. Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşadığımızı söyleyebilirim. Gelenek ve göreneklerimizin önemli parçalarından olan bayram ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi’nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu’da maalesef ciddi artış var.

Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul’da, Ege ve Trakya’da ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da bir artış var. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Tedbirlermizle hasta sayısını Gaziantep’te yüzde 52, Şanlıurfa’da yüzde 59, Diyarbakır’da yüzde 49, Mardin’de yüzde 61 gibi aşağıya çekmeye başardık. Konya’da kısmen kontrol altına aldık. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında” diye konuştu.

“2 GÜN DEVAM 5 GÜN OKULA GİTMEME SİSTEMİ GELEBİLİR”

Fahrettin Koca, yeni eğitim öğretim döneminde okulların açılıp açılmayacağı sorusuna ise; “Gündeme geldi ancak esas gelecek hafta daha yoğun gündem konumuz olacak. Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız var. Hazırlık, 1. 2. sınıf ve 8 ve 12’yle ilgili düzenlemeyi muhtemelen gelecek hafta konuşmuş oluruz. Daha çok 1. sınıfların alışması açısından 2 + 5 şeklinde sayıyı azaltarak, yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. Diğer sınıfların nasıl devam edeceğini salgının seyrine göre netleştirmiş oluruz” diye cevap verdi.