EkonomiGündem

Bakan açıkladı: 17 günlük kapanmada emekliler maaşlarını nasıl alacaklar?

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge ile Türkiye’de kapanma kararı alındı. Perşembe günü başlayacak olan kapanmada emeklilerin maaşlarını nasıl alacakları merak ediliyor. Bugün 81 ilin vali, emniyet müdürleri, jandarma komutanları, sahil güvenlik komutanları ile video konferans toplantısı yapan Bakan Soylu emeklilerin maaşlarını nasıl alacaklarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle bayram sonuna kadar tam kapanma kararı alındı. Bu kapsamda açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu emekli maaşlarına ilişkin olarak da bilgilendirmede bulundu.

Emekli maaşları nasıl alınacak?

Bakan Soylu emekli maaşlarının ödenmesi konusunda vatandaşların işini kolaylaştırıcı bir çözüm bulunacağını söyledi. Bakan Soylu önümüzdeki birkaç gün içinde konuyla ilgili bilgilendirmede bulunulacağını söyledi.

Kapanmada bankalar açık olacak mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma genelgesine göre, banka çalışanlarının yasaktan muaf tutulduğu saatler açıklandı. 10.00-16.00 saatleri arasında sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personelle hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları muaf olacak.