EkonomiGündem

Bahar Havası Bitecek! Ege Bölgesi İçin Uyarı Yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 13 Şubat Pazar tarihli hava durumu yayımlandı. Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak? Son iki gündür yaşanan bahar havası ne kadar devam edecek? Öte yandan Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde yaşanacak kuvvetli buzlanma ve don olayı için uyarı yapıldı.

Ülke Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji tarafından ülke genelinde Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aydın, Muğla, Adana, Sinop çevreleri ile Adana’nın doğu ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliği olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi’ne Buzlanma ve Don Uyarısı

Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus, yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C7°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C14°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C15°C

Parçalı bulutlu

MUĞLA °C13°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı