GündemSağlık

BA.2.75 birçok ülkede tespit edildi! Omicron ile ilgili yeni gelişme!

Dünya sağlık ile sınanmaya devam ediyor. Gelen son haberlere göre, Omicron’un BA.2.75 alt varyantının birçok ülkede tespit edildi. Söz konusu varyantın Dünya Sağlık Örgütü tarafından da yakından izlendiği öğrenildi.

Corona virüsü ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Türkiye’de son zamanlarda artan vakalar tartışma konusu olmuştu. Bu nedenle vatandaşlar corona virüsüne ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Helen son haberlere göre ise Omicron mutasyonunun alt varyantı BA.2.75 birçok ülkede tespit edildi.

Imperial College London’dan virolog Dr. Tom Peacock yeni varyant ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peacock açıklamalarında”Pek çok mutasyonun birlikte ortaya çıkmasının yaratacağı etkiyi tahmin etmek güç. Bu, virüse bir nevi ‘kontrol dışı’ bir özellik veriyor. Yani, parçaların toplamı tekil olarak parçaların kendisinden daha kötü olabilir.

“Bu (BA.2.75), kesinlikle BA.5’ten sonra gelebilecek potansiyel bir aday. Bu, muhtemelen önümüze çıkacak şey: Yani, varyantın varyantı.”

Japonya’da ilk vaka doğrulandı

Öte yandan Japonya’nın batısındaki Kobe kenti yerel yönetimi tarafından yapılan açıklamada ilk BA.2.75 vakası doğrulandı. Yapılan açıklamada, 40’lı yaşlarındaki bir kadında söz konusu vakanın tespit edildiği bildirildi.