GenelMagazin

Murat Yıldırım’ı tanıyamayacaksınız

Murat Yıldırım ile Damla Sönmez’in rol aldığı Aziz dizisinden ilk fotoğraflar ortaya çıktı. Dizinin başkahramanı Aziz karakterine hayat verecek olan Murat Yıldırım’ın rolü için büründüğü yeni imajı dikkat çekti. Aziz karakterine hayat veren sevilen oyuncunun setten paylaşılan fotoğrafları heyecan ve ilgi ile karşılanırken beklentiyi artırdı.

Proje tasarımını Necati Şahin’in gerçekleştirdiği Aziz’in yönetmen koltuğunda Recai Karagöz oturuyor. Senaryosunu Eda Tezcan’ın kaleme aldığı dizinin başrollerini ise Murat Yıldırım, Damla Sönmez, Simay Barlas, Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış gibi isimler paylaşıyor.

Aziz dizisinin konusu

Antakya’nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre’in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre’yi öldürmesiyle Aziz’in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır. İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Aziz sahip olduğu her şeyi kaybetmekle kalmamış, Fransız işgali altındaki Antakya bıraktığından daha kötü bir hal almıştır. Üstelik ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcası Galip Payidar’ın (Ahmet Mümtaz Taylan) oğlu Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır.