GündemSağlık

Aynı maskeyi ikinci defa kullananlar dikkat! Açıklama yapıldı!

Dünyada yeni tip koronavirüs pandemisi tüm hızıyla devam ederken, uzmanlar son iki yıldız hayatımıza giren maske kullanımına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

Birçok insanın aynı maskeyi birden fazla kez kullanıyor ancak uzmanlara göre bu durum kötü sonuçlara yol açıyor. Maskeyi kullandıkça soluduğunuz nefesle maske nemlenmeye başlıyor. Dolayısı ile kendi boğazınızdaki küçük bir enfeksiyon büyümeye başlıyor. Maskeyle işiniz bittiğinde mutlaka çöpe atılmalı.

Üzerine mikroplar yerleşiyor

Aynı maskenin birden çok kullanımı yapılırsa, büyük tehlikelere yol açacağını söyleyen uzmanlar, tekrar eden kullanımların şu sonuçları doğurabileceğini açıkladı: Uzun süreli tekrar tekrar kullanılan maskeler üzerinde mikroplar yerleşir. Bu da mikropların gözyaşı kesesi iltihabına yol açmasına neden olabilir.

Direkt çöpe atılmalı

Deride tıkanıklar olabilir, buna bağlı akne problemleri, kıl dönmesi veya deri enfeksiyonları oluşabilir. Maskeler en fazla 8 saat kullanılmalı. Daha sonra yenisi ile değiştirilmelidir. Maskeyi takmadan önce ellerinizi sabun ile yıkayın veya dezenfektan kullanın. Tek kullanımlık maskeler, işi bittikten sonra direkt olarak çöpe atılmalı ve ortadan kaldırılmalıdır.

Bir virüs yükü haline gelmiş olan bu maskenin, tekrardan kullanılması, yıkanması ve değerlendirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.