Gündem

AYM ve İçişleri Bakanlığı arasında ‘ışık’ polemiği!

CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin reddine ilişkin karar sonrası Twiiter'da Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım ile İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı arasında 'ışık' polemiği yaşandı.

CHP’li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin reddine ilişkin karar sonrası Twiiter’da Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım ile İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı arasında ‘ışık’ polemiği yaşandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın Twitter hesabından ‘Işıklar yanıyor’ diyerek paylaştığı AYM binasının fotoğrafı sosyal medyada viral oldu.

“AYM DUR DEMELİ”

Yıldırım’ın paylaşımdan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin” sözleriyle tepki gösterdi.

“TEHDİT İMASI VAR”

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da “Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren ‘AYM’nin ışıkları yanıyor’ sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum ya da kişi, milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez” diyerek Engin Yıldırım’ın paylaşımını eleştirdi.

“KANDİLLERİNİ, TEK TEK SÖNDÜRDÜK”

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da sosyal medya hesabında “Demokrasiye ve milletimize meydan okuyanların Kandillerini, tek tek söndürdük… Yine söndürürüz…” mesajını paylaştı.

İÇİŞLERİ: IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR

İçişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından da ‘Işıklarımız hiç sönmüyor’ başlıklı İçişleri Bakanlığı’nın binasın fotoğrafları paylaşıldı.

IŞIKLAR YANARKEN TERÖRİSTLER 6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlık daha sonra Ağrı’da 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklaması da bu konuya atıfta bulunularak, “Işıklarımız yanmaya devam ederken, Ağrı Doğubayazıt kırsalında, Yıldırım- 3 Operasyonu kapsamında; İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince başlatılan ve devam eden Hava Kuvvetleri destekli operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi” şeklinde kamuoyuna duyuruldu.

ENİS BERBEROĞLU’NA NE OLMUŞTU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin, milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi.